http://honey-people.cz/47-thickbox_default/pastovy-med-140g.jpg Zobrazit v plné velikosti

Pastový med 140g

Pastový med obsahuje spousty pylu, bílkovin a je ideální pomazánkou na pečivo, neboť nestéká a přitom zůstává vždy měkký a vláčný.

Více informací

PK-HP-140

Dostupnost: skladem

83 zboží je na skladě


Notify me when available

59 Kč

By buying this product you can collect up to 5 loyalty points. Your cart will total 5 points that can be converted into a voucher of 1 Kč.


Pastový med má jemnější a krémovou chuť a skvěle se hodí i na vaření. Je unikátní tím, že tvoří pestrou paletu směsí nektarů z ovocných stromů - třešní, jablk, švestek, hrušek, dále trnek, hlohů, javorů,vrb, pampelišek, řepky, jetele a dalších lučních květů. 

Pastový med vzniká tak, že po vytočení medu ho uskladníme do nerezových nádob na několik dní a každý den ho 3x pomalu a lehce promýcháme po dobu 5 minut. Mícháním se vznikající krystalky medu "ohladí" to tvaru kuliček a další krystalky tak vznikají již jako kuličky.  To opakujeme několik dní tak dlouho, až med začíná zlehka tuhnout. Pak jej natočíme do sklenic a uskladníme již na přímý prodej. Vznikne nám tak velmi kvalitní med, který po uskladnění v chladné a suché místnosti vydrží i několik let, a to v nezměněné kvalitě i konzistenci a tím pádem není již třeba nikdy zahřívat.

Pastový med je vhodný zejména při nachlazení, zůstávají v něm neporušeny všechny biologicky aktivní látky, jako jsou enzymy, vitamíny, bílkoviny a minerální látky. 

Věděli jste, že?Věděli jste že pastový med se hodil díky své existenci i na výpravu na severní pól? Cílem projektu North & South bylo dosáhnout Severního a Jižního zeměpisného pólu a na to se hodil z praktických a výživových důvodů právě pastový květový med.

  • Váha 140g
  • Obsah vody 17,4 %
  • Obsah sacharózy menší než 0,2 %
  • Obsah hydroxy methylfurfuralu (HMF) menší než 1,8 mg/kg
  • Elektrická vodivost (mS. m-1) 18,1

No customer comments for the moment.

Write your review

Pastový med 140g

Pastový med 140g

Pastový med obsahuje spousty pylu, bílkovin a je ideální pomazánkou na pečivo, neboť nestéká a přitom zůstává vždy měkký a vláčný.

Write your review