http://honey-people.cz/45-thickbox_default/pastovy-med-530g.jpg Zobrazit v plné velikosti

Pastový med 530g

Pastový med obsahuje spousty pylu, bílkovin a je ideální pomazánkou na pečivo, neboť nestéká a přitom zůstává vždy měkký a vláčný.

Více informací

PK-HP-530

Dostupnost: skladem

44 zboží je na skladě


Notify me when available

150 Kč

By buying this product you can collect up to 15 loyalty points. Your cart will total 15 points that can be converted into a voucher of 3 Kč.


Pastový med má jemnější a krémovou chuť a skvěle se hodí i na vaření. Je unikátní tím, že tvoří pestrou paletu směsí nektarů z ovocných stromů - třešní, jablk, švestek, hrušek, dále trnek, hlohů, javorů,vrb, pampelišek, řepky, jetele a dalších lučních květů. 

Pastový med vzniká tak, že po vytočení medu ho uskladníme do nerezových nádob na několik dní a každý den ho 3x pomalu a lehce promýcháme po dobu 5 minut. Mícháním se vznikající krystalky medu "ohladí" to tvaru kuliček a další krystalky tak vznikají již jako kuličky.  To opakujeme několik dní tak dlouho, až med začíná zlehka tuhnout. Pak jej natočíme do sklenic a uskladníme již na přímý prodej. Vznikne nám tak velmi kvalitní med, který po uskladnění v chladné a suché místnosti vydrží i několik let, a to v nezměněné kvalitě i konzistenci a tím pádem není již třeba nikdy zahřívat.

Pastový med je vhodný zejména při nachlazení, zůstávají v něm neporušeny všechny biologicky aktivní látky, jako jsou enzymy, vitamíny, bílkoviny a minerální látky. 

Věděli jste že?Věděli jste že pastový med se hodil díky své existenci i na výpravu na severní pól? Cílem projektu North & South bylo dosáhnout Severního a Jižního zeměpisného pólu a na to se hodil z praktických a výživových důvodů právě pastový květový med.

  • Váha 530g
  • Obsah vody 17,4 %
  • Obsah sacharózy menší než 0,2 %
  • Obsah hydroxy methylfurfuralu (HMF) menší než 1,8 mg/kg
  • Elektrická vodivost (mS. m-1) 18,1

No customer comments for the moment.

Write your review

Pastový med 530g

Pastový med 530g

Pastový med obsahuje spousty pylu, bílkovin a je ideální pomazánkou na pečivo, neboť nestéká a přitom zůstává vždy měkký a vláčný.

Write your review